Pages

Doa Murah Rezeki

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu

Borang Pesanan

Nama
Alamat Emel (Sila Semal Spam Box Jika Tidak Menerima Butiran Pesanan)
No. HP
Alamat Penghantaran
Senarai Pesanan (Nyatakan Item dan Kuantiti)

This HTML form was created by Freedback.

Thursday, 9 May 2013

MEIKO NATURACTOR FOUNDATION


Assalammualaikum,
Percubaan pertama kali membeli dan menggunakan Meiko Naturactor ni mmg puas hati..Tak sia-sia lah kata org yang foundation ni mmg bagus..Maaf kali ni suke sgt bab2 kecantikkan..hehe..

Okey jom kita berkenalan dulu tentang Meiko Naturactor foundation.Ada 2 jenis Naturactor Foundation Original ni 1 dari Jepun dan 1 lagi dari China. Yang saya jual ni dari china tp still ori sbb meiko jugak ade kilang di china

Meiko Naturactor Foundation .



Meh bace sikit info nih :

Bedak asas yang berasaskan tumbuhan organik (japanese white flower).
Bedak asas ini keluaran meiko cosmetic Inc.
Anda akan kelihatan cantik dan menawan.
Dalam sekelip mata anda seperti artis ataupun model.

SIAPA PENGGUNA?

Anda mungkin tertanya-tanya. Siapa yang pernah menggunakan bedak ini?
Tak pernah pun dengar prodak ini?
Antara pengguna produk ini adalah :-
•Mak andam atau pak andam
•Make up artis
•Anda??bila lagi...
JIMAT!!!!!!

Anda boleh berjimat dengan menggunakan bedak ini.
Bedak ini boleh digunakan selama 6 bulan hingga 1 tahun.
Bedak asas biasa hanya boleh digunakan selama sebulan atau 2 bulan

KELEBIHAN NATURACTOR FOUNDATION CREAM

•~ Anti kilauan / tidak berminyak.
•~ 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam
•~ Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
~ UV Protection
~ Diperbuat dari bahan organik asli
•~ Senang digunakan dan tidak melekit
•~ Bertahan hingga 12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam.
•~ Tidak menutup pori-pori
•~ Sering digunapakai oleh makeup artis professional







RM40 (sm)
RM43 (ss)
* free poslaju


APA KEBAIKKAN NATURACTOR COVER FACE?
100% Original Naturactor Japan
100% brand new 
Sesuai untuk semua Jenis Kulit 
saiz: 20g

Kandungan Cover Face:

Jojoba Oil - Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya kandungan ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.

Rice (Beras) - Cover Face juga adalah rice based powder, so ianya menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.

Vitamin E - Meningkatkan metabolisme kulit dan sistem imun.
1) Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya ingredient ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.
2) Cover Face ni jugak adalah rice based powder, so ia menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.
3) Kombinasi dua ramuan di atas mampu menghasilkan kulit yang lebih sihat, lembut dan berseri.
4) Cover Face juga terkenal sebagai ''moist powder foundation'' - yang bertindak sebagai bedak asas dan pelembab. Sambil menjadi foundation (menutup cela di muka), ia juga bertindak sebagai pelembap pada kulit.
5) Bertindak sebagai pelindung dari sinar UV, menjadikan kulit tidak mudah gelap 
6) Tidak menutup pori-pori di muka, ringan, tidak melekit, tidak bertompok-tompok apabila dipakai.
7) Bertindak sebagai 3-dalam-1 foundation; sebagai bedak asas, pelembab, dan juga sunblock.


Warna Cover Face:


Panduan Warna:
130Base pink. Tone warna yang paling cerah seperti kulit Chinese (Zizie Ezzete)
140Base pink. Tone warna untuk kulit sederhana cerah. (Siti Norhaliza)
141Base yellow. Tone warna kedua cerah yang sesuai untuk individu yang berkulit cerah kuning langsat (Fasha)
151Base yellow. Sesuai untuk tone warna kulit sederhana gelap dan sawo matang (Erra)


Cara Guna Mudah : 

  • Lembapkan span (Pastikan air tidak terlalu banyak)
  • Ratakan foundation mengikut warna kulit  menggunakan span lembap @ berus sehingga rata
  • Halakan Urutan Keluar Wajah, sebaik-baiknya daripada bahagian bawah wajah menghala ke atas. Bagus untuk melambatkan proses kulit wajah yang kendur semula jadi. ( dap2 sehingga rata)  
  • Setelah rata, sapukan  loose powder untuk kemasan yang lebih sempuna & wajah lebih gebu. Pastikan sapuan loose powder dibuat sedikit demi sedikit. Dap puf loose powder sedikit demi sedikit secara pelahan.
  • Sapuan loose powder blh menggunakan puf @ berus (Dap-Dap Mengunakan Span Loose Powder @ Menggunakan Berus Loose Powder)

Tak paham jugak?? 
Ha layanlah video nih 
( thanks to akak Chadiyus sudi buat video, sy sahare kat sini yea)



Yang ni Original Dari China (Label Tulisan China)


Yang Ni Original Dari Jepun(Label Tulisan Dalam Rumi)

Ori Jepun datang dalam individual boxes mana kala ORI China datang dlm pek yang besar.


Apa Itu Meiko Naturactor Foundation?
Merupakan bedak asas yang berasaskan tumbuhan organik (mengandungi ekstrak bunga sakura)


Antara kebaikkan bunga tersebut ialah:
Membantu kulit menjadi lebih lembut.
Membantu menghidratkan kulit.
Mengurangkan kerandangan
(sesuai untuk yang mengalami masalah jerawat)

Orang Jepun selalu keringkan bunga sakura ni untuk diminum bersama teh. Selain itu, ia juga ada perlingungan dari UV. Ini sangat penting sebab matahari adalah punca penuaan kulit yang no.1.


KELEBIHAN NATURACTOR COVER CREAM
- Anti kilauan / tidak berminyak.
-100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
- Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
- Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
- Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
- Long lasting & tahan sehingga 12 jam
- Tidak menutup pori-pori



Harus di ingatkan produk yang digemari ramai ini pastinya mempunyai barangan TIRUAN..So nak beli kena berhati-hati yerk...Mari kita lihat perbezaan antara yang Original dengan yang Tiruan.



YANG TIRUAN

Ciri2 Naturactor Tiruan:

1. Berminyak dan bila pakai nampak berminyak sangat.
2. Bila Apply banyak kali pun tidak akan menutup cela atau parut2.
3. Teksturnya sangat lembik tidak padat. 
4. Disertakan dalam kotak kecik.
5. Harga lebih murah berbanding yang ori.


Korang impikan kulit yang gebu, licin dan berseri-seri tanpa memakai botox?

Lupakan sahaja bedak asas atau krim yang mengandungi bahan kimia yang 
merbahaya yang boleh menyebabkan kanser!!!!

Satu anugerah teragung dalam dunia kecantikkan..... 
Bedak asas yang di tunggu-tunggu oleh semua wanita....
Tiada tandingan. Hebat & menakjubkan!!! 
Produk terlaris di Jepun. 
 Anda pasti tidak menyesal... 



Hanya 
RM40 (sm)
RM43 (ss)
* free poslaju

No comments:

Post a Comment